همانطور که برای بسیاری از غذاهای ایتالیایی که منشأ آنها به گذشته بازمیگردد، لازانیا رولی سوخاری قرنها پیش با امروز کاملاً متفاوت بود و قبل از اینکه در نسخه کلاسیک غذاهای بولونی تدوین شود، تغییرات زیادی پیدا کرد.
لازانیا آلا بولونیز سنتی اولین غذا است که از لایههای خمیر ماکارونی نازک ساخته شده با آرد، تخم مرغ و اسفناج تشکیل شده است.
بین هر لایه سس راگو و بشامل قرار دارد، لایه بالایی به آرامی با پنیر Parmigiano-Reggiano پاشیده می شود، آماده سازی سپس پخته می شود.
اصطلاح «لاگانا» که قبلاً در زمان رومیان لازانیا سبزیجات مورد استفاده قرار میگرفت، به ورقههای نازک مربع یا مستطیلی شکل اشاره میکرد که از مخلوطی از آرد گندم به دست میآمدند و سپس پخته میشدند یا در آتش پخته میشدند.
عمل جوشاندن مخلوط آب و آرد به قرون وسطی باز می گردد، لازانیا لقمه ای یکی از محبوب ترین قالب ها بود، نقل قول معروفی از این زمان توسط فرا سالیمبنه داپارما است که در سال 1284 یک راهب چاق در حال خوردن لازانیا را چنین توصیف کرد: “تا به حال کسی را ندیده ام که به اندازه او لازانیا را با پنیر پر کند.
” این به معرفی پنیر در دستور غذا اشاره دارد. تا دوره رنسانس از تخم مرغ در خمیر استفاده نمی شد، گوجه فرنگی برای اولین بار در دهه 1880 در ناپل در دستور غذا ظاهر شد، در حالی که امروزه استفاده از لازانیا لایه ای مدیون فرانچسکو زامبرینی از بولونیا است که آن را در قرن نوزدهم معرفی کرد.
موفقیت و پدر بودن لازانیا ورقه ای بولونیایی به دلیل برخی از رستوران داران ساکن بولونیا است که در آغاز قرن بیستم استفاده از اسفناج در خمیر و تقریباً در همان زمان استفاده از سس راگو، بشامل و پارمیجانو رنده شده را رایج کردند.
مانند هر غذای سنتی، دستور العمل ها و تنوع های زیادی از لازانیا بولونیا وجود دارد، اما Accademia Italiana di Cucina (آکادمی آشپزخانه ایتالیایی)، پس از تجزیه و تحلیل دقیق، آنچه را که می توان دستور پخت اصلی و سنتی تلقی کرد در اتاق بازرگانی بولونیا ثبت کرد و دقیقاً از سه ماده اصلی ذکر شده در بالا تشکیل شده است: خمیر ماکارونی تخم مرغ با اسفناج، سس راگو و بشامل.
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.